USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

23 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİNİN ŞİFRELERİ

25-01-2023

23 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde siyasi başarı isteniyorsa farklı bir hazırlıkla kitlelerde heyecan ve motivasyon meydana getirecek SİYASİ COĞRAFYA metotlu bir seçim hazırlığı yapılmalıdır.

23 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinin ana teması Ekonomik, Askeri ve Sosyal manada GÜVENLİK TEMELİNE oturtulmalıdır.(6 Masanın kuruluş amaç-hedef-ve dış dinamikler bağlamında yaratacağı Güvenlik zafiyeti) AK Parti il teşkilatlarının bu bağlamda özel yapması gereken taktik ve stratejiler)

***Ülkenin güvenliği***** Gelecek Nesillerin Güvenliği** Seçmenin Can ve mal güvenliği      ***Sandıkların güvenliği

Bu konulara doyurucu cevap verecek parti ve lider her zaman halkın gönül dünyasında bir adım önde olacaktır.

Sosyolojik bu noktadan yola çıkarak 23 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde çok küçük oy puanları çok büyük siyasi sonuçlar doğuracaktır.

bu manada oyların doğru yöne dağılımı az oyla fazla milletvekili elde etmeyi sağlayacaktır.

Bu manada 2018 seçimleri, duygusal ve tepkisel özellikler taşırken 23 Haziranda yapılacak genel seçimler sağduyu ve soğukkanlılık temeline oturacaktır.

Sosyolojik ve Psikolojik toplumsal tespitten yola çıkarak seçmenleri kutuplaştırma noktasından uzaklaştıracak ve kitleleri kucaklaştıracak söylemler çok önemlidir.( 6 lı masa Ak Parti ve Başkan Erdoğan’ı bu manada mindere çekmek istiyor. Bu strateji dış kaynaklı sipariş edilmiş bir yöntemdir)

Bu nedenle topluma yeni mesaj verilmesi farklı stratejiler izlenmesi zorunludur.

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren 2023 seçimlerinde oy kullanacak seçmen kendi zihin ve ruh dünyasında bir iç hesaplaşma yapacaktır.

Bu iç hesaplaşmada seçmen şu sorulara cevap arayacaktır

Özel 10 Soru

Bu sorulara doyurucu cevaplar verecek parti 2023 tarihinde yapılacak seçimde -seçmeni kendisine çekecektir.

2023 tarihinde yapılacak seçimde oy geçişleri dikey değil yatay yönde olacaktır.

Bu bağlamda 2023 tarihinde yapılacak seçimde Liderlerin Partilerin söylemleri kadar Adayların KİMLİK PROFİLLERİ ve TOPLUMSAL KARŞILIKLARI önemli olacaktır.

İttifaklar ve partiler arası oy geçişleri incelemesi çok önemli ipuçları vermektedir.

Bu gözlemden yola çıkarak 2023 seçimlerinde genel seçiminde siyasi başarının olaylar üzerinden değil olguların yaratacağı algılarla kazanılacağına inanmaktayım..

2023 genel seçimin en önemli şifresi ‘ seçmen siyasi liderlerde partilerde, adaylarda ne arayacak? Sorusunun cevabında gizlidir.

Sonuç olarak şunu diyebiliriz;

Genelde ülke sathında özelde Güneydoğu Anadolu İllerinde Ak Parti kolaycılığa yaslanmanın davet edeceği hesap dışı sıkıntıları göz ardı etmemelidir diye düşünmekteyiz. Zira Siyasi tarih aşırı öz güvenden kaynaklanan kimi basit hataların telafisinin kolay olmayabileceğinin örnekleriyle doludur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?