Gündem

MALABADİ KÖPRÜSÜNDE İNCELEMELERDE  BULUNULDU

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Malabadi Köprüsü’ nün Batman Kozluk tarafında yapılması planlanan park çalışmaları için alanı yerinde inceledi.

MALABADİ KÖPRÜSÜNDE İNCELEMELERDE  BULUNULDU
03-05-2024 23:58
04-05-2024 00:00

Malabadi Köprüsü’ nün bölge turizminin yeni durağı olması için Batman İl Özel İdaresi tarafından hazırlanacak proje kapsamında; köprünün Kozluk sınırında bulunan kısmında; kafeterya, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı, seyir terası, kademeli oturma ve dinlenme  alanları yapılıp, yerli ve yabancı turistlerimiz köprünün ihtişamını ve derin bir vadi oluşturarak akan Batman Çayının oluşturduğu eşsiz manzarayı izleme imkânına kavuşmuş olacaklar.

Proje kapsamında yapılacak çalışma alanlarını yerinde inceleyen ve yürütülecek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Güngör “1147 yılında Artuklular döneminde inşa edilen ve UNESCO Dünya mirası geçici listesinde yer alan tarihi Malabadi Köprüsü’nün turizme kazandırılması için Batman Valiliğimiz destekleri ile Batman İl Özel İdaresince peyzaj ve park çalışmalarına başlanacak.
Hazırlanacak Proje kapsamında köprünün eşsiz manzarasına karşı yerli ve yabancı turistlerimizin ziyaret edebileceği, dinlenebileceği alanlar oluşturarak bölgemizde turizm potansiyelini arttırmayı hedefliyoruz. Çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e teşekkür ediyor ve yapılacak çalışmaların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Malabadi Köprüsü incelemesi esnasında Kaymakam Güngör’e İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Aytaç Karaoğlu, Batman DSİ Şube Müdürü Mehmet Eşref İnal, Tarım ve Orman İlçe Müdürü İsmail Hakkı Sağlam, Milli Parklar Doğa Koruma Saha Şefi Recep Akpınar eşlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER