Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuarın açılışına; İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdurrahim Kusen ve Akın Arı, Tesis Müdürü Necat Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından şube müdürleri, öğrenciler tarafından hazırlanan stantları tek tek gezerek projeler hakkında detaylı bilgi aldı. Öğrencilerin bilimsel yaratıcılığını ve özgün fikirlerini hayranlıkla inceleyen şube müdürleri, gençlerin bu tür etkinliklerle bilime olan ilgisinin artırılmasının önemine vurgu yaptı.
Şube Müdürleri Abdurrahim Kusen ve Akın Arı, öğrencileri ortaya koydukları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederken, fuarın hazırlanmasında emek harcayan Okul Müdürü Nureddin Şimşek ve öğretmenlere teşekkür etti. İki gün sürecek olan bilim fuarı kapsamında öğrenciler, farklı disiplinlerde hazırladıkları projeleri sergileyerek bilimsel üretimlerini sergilediler.
Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Kusen “Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri tarafından büyük bir özveriyle hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na tanıklık etmekten büyük bir gurur ve memnuniyet duyuyorum. Bilim ve teknoloji çağında yaşadığımız bu dönemde, eğitim sadece bilgi aktarmakla sınırlı kalmamalı; aynı zamanda araştıran, sorgulayan, çözüm üreten ve toplumsal fayda sağlayan bireyler yetiştirmeliyiz. Bugün burada sergilenen projeler, öğrencilerimizin bu vizyona ne denli hazır olduklarının en güzel göstergesidir.
Bu fuar kapsamında ortaya konan çalışmalar, öğrencilerimizin yalnızca akademik başarılarının değil aynı zamanda eleştirel düşünme, problem çözme, ekip çalışması ve iletişim gibi 21. yüzyıl becerilerinin de gelişmesine ciddi katkılar sunmaktadır. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, gençlerimizin bilime olan ilgisini artırırken; onların kendi potansiyellerini keşfetmelerine, çevrelerinde gözlemledikleri sorunlara çözüm aramalarına ve proje tabanlı öğrenme anlayışını içselleştirmelerine zemin hazırlıyor.
Özellikle bugün gördüğümüz projelerde; çevre bilinci, sürdürülebilirlik, teknoloji entegrasyonu ve toplumsal fayda gibi hayati konuların işlendiğini görmek bizleri ayrıca umutlandırıyor. Eğitimde hedefimiz; teorik bilgiyi pratiğe dönüştürebilen, yerel ve küresel meselelerde söz sahibi olabilecek gençler yetiştirmektir” dedi.